Schrijfworkshops

Rapporteren en Reflecteren in de Zorg

Veel medewerkers in de gezondheidszorg zijn niet geschoold in het schrijven van teksten. Zeker niet de ‘handen aan het bed’ die pragmatiek hoog in het vaandel hebben staan. Rapporteren wordt vaak ervaren als een verplichting die, onder de altijd aanwezige hoge tijdsdruk, (te) snel wordt uitgevoerd.

Vandaar dat mijn collega Veronica Waleson (www.veronicawaleson.nl) en ik in samenwerking met een aantal zorginstellingen een 4 dagdelen tellende schrijfworkshop Rapporteren Plus hebben ontwikkeld. Belangrijkste aandachtspunten bij deze workshop zijn het gebruik van

  • helder, eenvoudig en objectief taalgebruik
  • actief en positief taalgebruik

Omdat beide trainers niet alleen schrijvers zijn maar ook jarenlange ervaring hebben in het trainen en coachen van medewerkers op het gebied van talent- en teamontwikkeling, noemen we de workshop Rapporteren Plus. Niet alleen de schrijftechniek verbetert, resultaten worden ook geboekt in het geven van onderlinge feedback en in een toename van zelfreflectie.

Deelnemers geven aan dat zij geleerd hebben betere rapportages te schrijven en dat ook hun professionele attitude een boost gekregen heeft. De cultuur waarin zij werken wordt als veiliger en meer open ervaren.

Per workshop is er plek voor maximaal 6 deelnemers. Elke twee weken is er een bijeenkomst waar ze met hun eigen, recent geschreven teksten werken. Zo krijgen de deelnemers inzicht in hun ontwikkeling.

De kosten voor de 4 bijeenkomsten bedragen € 550,- per deelnemer exclusief reiskosten en inclusief het redactiewerk van de trainer voorafgaand aan elke bijeenkomst.

Neem contact op voor meer informatie en andere maatwerkworkshops.

Dichter bij de Lezer

‘Dichter bij de Lezer’ is een praktische, eendaagse incompany maatwerkschrijfworkshop. Het accent ligt op het prettig leesbaar maken van door jou geschreven teksten. We besteden aandacht aan zinsopbouw, alinea-indeling en de vrijheid in verwoorden. Je krijgt handvatten voor zowel de heldere structuur als de aantrekkingskracht van je tekst. Structuur zorgt ervoor dat de lezer jouw gedachtegang kan volgen; aantrekkelijkheid zorgt dat de lezer geboeid raakt en blijft. De focus ligt op zaken als korte versus lange zinnen, abstract versus concreet, passief versus actief, verwarrend versus verhelderend. Gedurende het programma werk je aan diverse tekstfragmenten, waaronder die van jezelf. Op je eigen teksten wordt je 1 op 1 gecoacht.

Per workshop zijn er maximaal 6 deelnemers. Ik verzorg de workshop samen met mijn collega Jos van Asperen (www.jostekst.nl), wat persoonlijke aandacht garandeert.

Deze incompany schrijfworkshop kost bij 6 deelnemers inclusief voorbereiding € 1.950,- exclusief btw. (€ 325,- pp) Voor bedrijven die PE punten krijgen toegewezen geldt een meerprijs van € 25,- pp.

Onder andere de volgende organisaties hebben deze schrijfworkshop gevolgd.

  • Hogeschool Utrecht
  • Factum
  • RTE Adviesgroep
  • Technische Universiteit Eindhoven
  • FNV
  • Hogeschool Arnhem Nijmegen
  • Octrooibureau V.O.

Neem contact op voor meer informatie en andere maatwerkworkshops.