Biografie betekent volgens Van Dale levensbeschrijving. Spiegelbiografie kent
‘De Dikke’ (nog) niet.

Wat is het?
Een spiegelbiografie is een biografie over u, gezien door de bril van de mensen om u heen.

Hoe werkt het?
U kiest een aantal mensen uit die een -belangrijk- moment met u gedeeld hebben. Vervolgens neem ik contact met ze op en leg dat moment op schrift vast. Zo verzamel ik een aantal verhalen. Wilt u een spiegelbiografie over uw werkzame leven, dan worden het momenten van collega’s en anderen uit uw werk. Wilt u uw leven van kinds af aan vastleggen dan komen er verhalen in van familie, (jeugd)vrienden, klas- en studiegenoten, collega’s en anderen.

De verhalen vormen de basis voor mijn interviews met u. Daarmee zet ik uw ervaring tegenover die van de ander. Die ervaringen blijken soms identiek te zijn, soms enigszins te verschillen en af en toe lopen ze hemelsbreed uiteen. Beide verhalen komen in het boek. Dat maakt een spiegelbiografie zo boeiend om te lezen.

En mooi meegenomen is dat de verschillende ervaringen u nieuwe inzichten op kunnen leveren. Zoals Claudy Voskens van Puur Structuur (www.puurstructuur.nl) Zij wilde voor haar vijftigste verjaardag een spiegelbiografie “Over de eerste helft van mijn leven om ervan te leren voor de tweede helft”.

Neem contact op voor meer informatie.

spiegelbiografie